Je bent hier :>>>

Beste ouders,

De laatste weken van het schooljaar zijn in gegaan.

Als laatste thema dit jaar zullen wij het Kleuterplein thema “Vakantie” behandelen.

Dit zijn o.a. lessen die aan bod zullen komen:

* Met de bus op vakantie: rekenactiviteit met erbij en eraf tellen.

* Het prentenboek “de wilde vakantie van Zwijn” met daarbij verschillende talige activiteiten.

* Mondelinge taalvaardigheid met de handpop Raai de Kraai.

* Drama, bewegingslessen en muziek rond het thema vakantie.

* Letters, klanken en geletterdheid

* Waarde van geld leren kennen door ijsjes te kopen op het strand.

* Rekenen met Raai de Kraai.

* Meten: tijd, door vakantie gebeurtenissen chronologisch op volgorde te zetten.

* Engels met Raai en Dot

* Knutselwerkjes rond het thema vakantie en zomer

Het groep doorbrekend werken op leeftijd zal tot de één na laatste week voor de vakantie doorgaan.

Verder zijn er voor de aankomende tijd weer een aantal zéér belangrijke zaken voor u als ouder. Gaarne goed doorlezen, noteren en eventueel op reageren indien u kunt komen helpen!

Hieronder de opsomming:
* In de bijlage een blad om in te vullen voor juf Emma. Ze heeft het hele jaar bij ons stage gelopen op maandag en dinsdag, waarbij ze zich voor de volle 100% heeft ingezet.

We willen daarom een boek maken met lieve teksten en tekeningen als herinnering aan onze groep. Verder zijn er foto’s van de kinderen gemaakt door de klassenmoeder die in het afscheidboekje worden verwerkt.

Graag uiterlijk maandag 27 juni inleveren op school. Juf Emma is de laatste schooldag aanwezig en dan zullen we het boek overhandigen.
Tevens zullen juf zowel juf Angela(waarschijnlijk niet de hele dag) als juf Carla deze laatste schooldag aanwezig zijn.

* Vrijdag 17 juni Kleuterfeest, kinderen 14.00 uit. Informatie hierover heeft u al ontvangen, extra bij gevoegd in de bijlage. Mocht u toch nog vragen hebben, dan horen wij dit uiteraard graag!

* Zondag 19 juni is het vaderdag. De kinderen nemen deze week hun cadeau mee naar huis en leren een gedichtje.

* Maandag 20 juni gaan we naar Oortjespad in Kamerik. Denk er aan om uw kind gepaste kleding voor de kinderboerderij aan te doen.

* Dinsdag 21 juni zullen de groep 2 kinderen kennismaken met hun nieuwe juf en lokaal voor volgend schooljaar.

* Donderdag 23 juni 2de rapport mee.

* Donderdag 23 en vrijdag 24 juni staat juf Sonja voor de groep.

* Dinsdag 28 juni Sportdag. De kinderen dragen die dag hun Bavoshirt en zullen ’s middags gaan gymmen in sporthal de Kroon tot 15.15 uur. De kinderen kunnen daar dus opgehaald worden.  De overgebleven kinderen nemen wij lopend weer mee naar school en zullen pas rond 15.30 uur weer bij de Bavo zijn. Dit zullen wij ook aan de BSO’s doorgeven.

* Dinsdag 28 en donderdag 30 juni rapportgesprekken. U wordt hiervoor op donderdag 16 juni uitgenodigd middels een brief met invulstrook. Deze kunt u vervolgens weer inleveren bij de eigen leerkracht. Woensdag 22 juni worden de oudergesprekken ingepland, rekening houdend met uw wensen.

*Dansdag: woensdag 29 juni. In samenwerking met KUVO en Saskia’s Dansschool is er een super leuke dansochtend georganiseerd voor de leerlingen van groep 1-2 en 3-4 op school. De kinderen krijgen deze ochtend een leuke dans aangeleerd en deze willen wij graag aan u laten zien in de eindvoorstelling. U bent van harte welkom om 11.40 uur op het schoolplein. Thema van de show: let’s go International. De kinderen dansen op de muziekstijlen uit verschillende werelddelen. De attributen voor deze dag worden op school gemaakt wij vragen u uw kind zwarte kleding aan te trekken deze dag. Wij hebben enorm veel zin om een spetterende show te gaan neerzetten!

* Donderdagmiddag 7 juli zullen er op de gang materialen liggen die door ouders schoongemaakt kunnen worden. Na een jaar lang kinderhandjes is het wel toe aan een soppie! Het zou super zijn als ieder gezin iets meeneemt! Mocht u op deze dag niet instaat zijn iets mee te nemen dan kan dit natuurlijk eerder in de week of de vrijdag voor de vakantie meegenomen worden. Het is geen probleem als de materialen op de eerste schooldag/week terug komen op school!

* Donderdag middag 7 juli Klassenschoonmaak! Onder het genot van een sapje en iets lekkers van mij het lokaal soppen! De schoonmaak zal in de vakantie voornamelijk de vloeren en ramen aanpakken, dus de rest blijft voor ons. Ook zullen de meubels naar één kant gezet moeten worden. Daarom een luide oproep: GRAAG UW HULP HIERBIJ!! Vele handen maken licht werk en dan moet in die middag gewoon lukken. De kinderen zullen onder mijn begeleiding op andere plekken (speelzaal/schoolplein) activiteiten doen. Graag eigen schoonmaak spullen meenemen. Ik zorg voor een stofzuiger. U kunt zich via de mail of bij één van ons persoonlijk opgeven.

Woensdag 6 juli kunnen er ook al ouders tussen 8.30 en 9.30, als we aan het gymmen zijn,  starten met het schoonmaken van de klas. Er kan dan bijvoorbeeld gestart worden met de kaste, vensterbanken en kozijnen schoonmaken. Ook graag doorgeven via de mail of bij één van ons persoonlijk.

* Vrijdag 8 juli zal de gemeenschappelijke aula opgeruimd gaan worden. Vraag van onze conciërge Trudie of er die ochtend ook een paar ouders haar mee kunnen helpen. Wederom: vele handen maken licht werk!

* Vrijdag 8 juli speelgoed ochtend in alle kleuterklassen. Aangezien de materialen en meubels schoon, thuis bij u als ouder om te soppen of opgestapeld staan, mogen de kinderen van thuis speel en werkmateriaal meenemen. Graag degelijk en iets waarbij ze fijn samen kunnen spelen en/of werken. 

* Die ochtend zullen de kinderen ook het schooljaar uit en de vakantie inspringen. De ouders van een leerling uit groep 1/2C zijn bereidt om die ochtend hun springkussen klaar te zetten voor ons. Dit is natuurlijk ontzettend lief en een feestje voor de kinderen! De kinderen zullen vanaf 11.30 uur (het neemt even tijd in beslag…) via de zijkant de school uit springen. U kunt uw kind vanachter het afzetlint (ivm overzicht op ouder en kinderen) fotograferen en ophalen. Mocht u er nog niet staan, dan zullen wij uw kind nog even bij ons houden. Graag aangeven bij de eigen leerkracht wanneer u niet om 11.30 uur klaar kan staan!

Tot zover! Aankomende weken gaan we volop genieten van elkaar en daarna lekker bijkomen door de welverdiende vakantie!

Met vriendelijke groet,

Carla en Angela

By | 2016-06-23T22:07:56+00:00 juni 23rd, 2016|Groep 1/2b, Leerlingen|Reacties uitgeschakeld voor