Je bent hier :>>Beleid najaarskinderen
Beleid najaarskinderen 2018-04-04T16:41:48+00:00

Beleid najaarskinderen

De tijd die kleuters in groep 1/2 doorbrengen kan sterk verschillen, afhankelijk van de geboortedatum. Kinderen die in januari worden geboren ‘kleuteren’ 2,5 jaar, terwijl een kind dat geboren wordt in september krap 2 jaar doorbrengt in de kleutergroep.

st-Bavoschool beleid najaarskinderen

Officieel is het zo dat kinderen die geboren worden tot en met 31 december door mogen stromen naar een volgende groep. Wanneer uw kind dus op 31 december jarig is en instroomt in een kleutergroep zou het na 1,5 jaar al door mogen stromen naar groep 3, kijkend naar de officiële richtlijnen.

Wij hebben onze eigen visie op het wel of niet door laten stromen van kinderen die geboren zijn in de maanden oktober, november en december. In ons beleid ‘najaarskinderen’ staat precies beschreven op welke manier wij willen kijken naar deze groep leerlingen en waar wij de keuze voor wel of niet doorstromen naar de volgende groep op baseren.

Dit beleid is te vinden onder het kopje ‘onze school’ (beleid).