Je bent hier :>>Carnavalscommissie
Carnavalscommissie 2016-12-23T15:32:48+00:00

Carnaval commissie

De carnavalscommissie van de St. Bavoschool is een groep ouders die zorg draagt voor het ontwerpen en het organiseren van de carnavalskleding voor de kinderen. Maar ook voor het ontwerpen en bouwen van de carnavalswagens van de school voor de optocht in Harmelen.

In november/december komt de commissie bij elkaar:

1. Thema’s worden gekozen voor de onderbouw en de bovenbouw
  2. Daarna worden de bouwtekeningen voor de wagens gemaakt
  3. Kleding wordt ontworpen en stof ingekocht

Kinderen krijgen op school een brief waarin ze zich kunnen aanmelden voor deelname. Ook ouders kunnen zich aanmelden om te helpen bij bouwavonden. Gedurende 4 weken worden er 3 avonden en 1 ochtend volop gebouwd aan de carnavalskarren. Hierbij is elke hulp welkom, zoals timmeren, schilderen en papier-maché.

Ook worden er in principe 2 knipavonden georganiseerd, om alle stof voor de kleding te knippen. De stof wordt later op school uitgedeeld, zodat ouders deze zelf thuis in elkaar kunnen zetten.

Alle ouders die helpen krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan de optocht in Montfoort, dit is wel op eigen verantwoordelijkheid.

De commissie kan altijd hulp gebruiken dus bent u creatief of handig neem dan contact op met de voorzitter Harmen van Vilsteren. ( hvvilsteren@hotmail.nl )